×
Minimální cena objednávky musí být vyšší než 1 000 Kč.

Proč je sálavé teplo z krbu a kamen zdravé?

Sálavé teplo z krbu nebo kamen je velmi prospěšné pro zdraví, protože působí na tělo v několika pozitivních formách. Nyní se budeme věnovat jen sálání.

  • Princip sálavého tepla spočívá v tom, že teplo se šíří pomocí elektromagnetických vln, které mohou volně prostupovat prostředím, jako je například vzduch. Jinými slovy sálavé teplo neohřívá vzduch, ale předměty, na které dopadá.
  • Elektromagnetického vlnění je více druhů. Mezi nejznámější vlny patří například rádiový signál. My se zaměříme na infračervené záření, které se nachází svými vlastnostmi mezi viditelným světlem a mikrovlnami. Toto záření vyzařuje sálavý krb a kamna v daleko intenzivnější formě, než např. radiátory, nebo podlahové vytápění. Navíc často sedíte přímo vedle zdroje tepla (krbu). Ten na vás posílá kolmo od zahřáté stěny velmi příjemnou a daleko intenzivnější dávku své energie po celém vašem těle.
  • Když se krbem ohřívaný objekt, jako je šamot, cihla, nebo jiná akumulační tvarovka nahřeje, její molekuly se začnou pohybovat rychleji a emitují (uvolňují) energii pomocí infračerveného záření. Lidské tělo má schopnost jej absorbovat a takové záření se ve formě tepla začne přenášet na tělesnou tkáň, jako jsou svaly, klouby a krevní cévy.
  • Jedním z pozitivních a velmi důležitých vlivů sálavého tepla z krbu (infračerveného záření) je fakt, že takové teplo dokáže hloubkově proniknout do tělesné tkáně a zvýšit krevní oběh. Z krbu je tato dávka energie velmi intenzivní, tedy poctivá. Tím se zlepšuje přívod kyslíku a živin do tkání a zároveň se zvyšuje odvod odpadních látek z těla. Ano, vaše tělo se detoxikuje.
  • Další výhodou sálavého tepla z krbu je jeho schopnost více  uvolňovat napětí v svalových a kloubních tkáních. Teplo z krbu může pomoci uvolnit svaly, zlepšit pružnost kloubů a zmírnit bolesti.
  • Sálavé teplo z krbu a kamen je velmi přínosné pro lidské zdraví, protože dokáže zlepšit krevní oběh, uvolnit napětí v těle a zmírnit bolesti.
  • Z nadsázkou a humorem se tedy dá říci, že je lepší sedět u krbu, než chodit k doktorovi...
Cookies

Tento e-shop a partneři potřebují Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimo jiné mohli ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na políčko „Souhlasím“.