×
Minimální cena objednávky musí být vyšší než 1 000 Kč.

Přínosy sálání z nahřátých kamenů ze země vycházejícího slunce

 V posledních letech se stále více lidí zajímá o zdravotní přínosy tepla z krbů a kamen. V Japonsku byla provedena řada studií, které se zaměřují na terapeutické účinky tepla zahřátých kamenů na lidské tělo a duševní zdraví. Tyto studie ukazují, že zahřáté kameny mají pozitivní vliv na krevní oběh, srdeční výkon a hladinu kortizolu. Tyto účinky jsou naprosto shodné s vlivem sálavého krbu a kamen.

  • Pro stavitele sálavých krbů a kamen je tato informace důležitá, protože tato technologie je shodná se stavbami, které instalují svým zákazníkům. Pokud budou moci nabídnout sálavý krb nejen jako zdroj tepla, ale také jako prostředek pro zlepšení zdraví svých zákazníků, mohou získat konkurenční výhodu na trhu. Z nám neznámých důvodů se o tomto tématu vůbec nevede debata. Věříme, že kdyby to zákazníci věděli, měli by minimálně o důvod navíc si sálavou stavbu ve svém domově pořídit. 
  • Jedna z japonských studií, která se věnovala terapeutickým účinkům tepla zahřátých kamenů, byla publikována v roce 2013 v časopisu Journal of Physiological Anthropology and Applied Human Science. Tato studie zkoumala účinky tepla zahřátých kamenů na fyziologické funkce lidského těla.
  • V rámci studie byli účastníci vystaveni teplu zahřátých kamenů v místnosti s teplotou 39 °C po dobu 60 minut. Během této doby byly monitorovány různé fyziologické funkce, jako je krevní tlak, srdeční frekvence, krevní tok a hladina kortizolu.
  • Výsledky ukázaly, že zahřáté kameny mají pozitivní vliv na krevní oběh, srdeční výkon a snížení hladiny kortizolu. Tyto účinky byly pozorovány i u zdravých jedinců, kteří nebyli vystaveni zvýšenému stresu. Studie také ukazuje, že terapeutické účinky tepla z kamenů mohou být zvláště významné pro lidi trpící chronickými onemocněními, jako je například hypertenze, diabetes nebo metabolický syndrom.
  • Rozšířená studie však také v praxi upozorňuje na význam správné údržby krbů a kamen, aby se zajistilo zdravé a bezpečné používání. Kvalita paliva, stav krbu, pravidelná údržba a větrání místnosti jsou důležité faktory, které mohou ovlivnit zdravotní účinky tepla z krbů a kamen.
Cookies

Tento e-shop a partneři potřebují Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimo jiné mohli ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na políčko „Souhlasím“.