×
Minimální cena objednávky musí být vyšší než 1 000 Kč.

Studie zaměřující se na psychiku a zdraví majitelů krbů a kamen University of Alabama

Studie, kterou provedla University of Alabama v roce 2019, se zaměřila na to, jak krb ovlivňuje psychické zdraví a stres u jednotlivců. Byla provedena průzkumná studie, při níž bylo osloveno 226 respondentů, kteří měli krb nebo kamna v domě. Respondenti byli požádáni, aby vyplnili dotazník týkající se jejich psychického zdraví a stresu v období, kdy krb byl v provozu a také v období, kdy krb nebyl nebyl používán.

Výsledky ukázaly, že respondenté pocítili v období, kdy krb byl v provozu, menší úroveň stresu a lepší psychické zdraví. Konkrétně bylo zjištěno, že krb měl pozitivní dopad na snížení úzkosti a deprese u respondentů. Respondenti také uvedli, že krb jim pomáhal cítit se pohodlněji a uvolněněji.

Studie také zjistila, že pro ty, kteří v krbu topí častěji, byl pozitivní dopad na jejich psychické zdraví ještě výraznější. Respondenti, kteří měli krb nebo kamna v domě také uvedli, že krb přispívá k vytváření příjemné atmosféry v interiéru a zlepšení celkové kvality života.

Cookies

Tento e-shop a partneři potřebují Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimo jiné mohli ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na políčko „Souhlasím“.